11 / 13 juni 2004 Reisverslag: V-club goes Vechta!

Vechta voor nieuwkomers

Het jaarlijks Güllepumpen treffen in Vechta bestaat nu 8 jaar. Ooit begonnen als een bijeenkomst van een vriendenclubje is het nu uitgegroeid tot het grootste CX-evenement van Europa. Ik was er dit jaar voor 't eerst bij en vandaar aan mij de eer om verslag te doen.

Stel je voor: meer dan 250 CX-en op een rij, van 100% origineel tot geheel verbouwd. Tel daarbij op: een groot kampeerterrein vol met tenten. Plus een groot kampvuur en de geur van gebraden worst. En een groot aantal enthousiaste CX-rijders die kameraadschappelijk aanschuiven onder het genot van een Bitburger biertje. Hiermee heb je een indruk van het jaarlijks CX-Treffen in Vechta.

De Nederlandse delegatie had afgesproken om vrijdagmiddag te verzamelen in Holten. Iedereen was op tijd present om eerst koek & zopie te consumeren alvorens tourleider Richard het sein voor vertrek kon geven. Via de Holterberg en mooie binnenwegen geraakten we al snel in Duitsland en ging het in gestaag tempo via Neuenhaus, Geeste, Lengerich en Steinfeld richting einddoel.

Aan het einde van de middag reden we eindelijk het terrein op en kon het feest beginnen. Eerst een entreefoto, de motor parkeren, snel de tenten opzetten en daarna aanschuiven bij het kampvuur. Het bier smaakte goed en de worsten evenzo. Veel bekende gezichten, ook van Duitse CX-ers die we vorig jaar in Boekel mochten begroeten. Bijvoorbeeld Marnikx, de enige echte Belgische Duitser, in gezelschap van vrouw en hond. En ook aanwezig was Fritz, die een grote fan is van onze Coen. Ik heb 'm zelfs bij de tent van onze voorzitter zien rondsluipen (gelukkig wel overdag).

Zaterdagochtend fris uit de veren voor een tourtocht in de omgeving van Vechta. We hebben gezellig wat rondgerost en ondanks het vernuftige navigatiesysteem van Henk 'TomTom' Tonkens de route niet helemaal kunnen vinden. Aan het einde van de middag: de grote CX-parade. Een sliert van bijna 3 kilometer motoren (onder politie begeleiding)! Geweldig om daarin mee te rijden en voor mij toch wel het hoogtepunt van dit weekend. 's Avonds volgde een prijsuitreiking en daarna live muziek van prima kwaliteit. Alleen jammer dat er geen dansvloer was en te weinig vrouwelijk gezelschap. De Hollandse polonaise heb ik niet meer mogen meemaken want toen lag ik al op één oor.

Mijn CX had niet veel zin om uit Vechta te vertrekken. Zondagochtend ging ze liggen toen ik bij het afbokken uitgleed in het natte gras. Gelukkig stond ze snel weer overeind zonder schade. Mijn ego liep echter wel een deukje op. Via een mooie binnendoor route zijn we met de groep naar Hengelo gereden alwaar gastvrije koffie werd aangeboden. Daarna werd er gaandeweg opgesplitst en ging ieder zijns weegs. Moe maar voldaan thuisgekomen en de eindstand geklokt: totaal 817 kilometer afgelegd.

Tot ziens in Vechta op 27/28/29 mei 2005!

Floris

:: Bekijk de foto's!
:: Print deze pagina