Naar de foto's »
2 juli 2005 Balen 2005

Op CX camping Les Deux Pneux te Balen is goed toeven dat hebben we alle aan den lijve mogen ondervinden. Na een heel hartelijke ontvangst met een kleurrijk borreltje van een zeer vriendelijke dame voelde je je al meteen thuis. Zou dit een begin zijn van een traditie van misschien wel ..?.. jaar. We zien wel.

Wilma en Jan hebben er alles aan gedaan om het ons naar de zin te maken dat is wel heel duidelijk.

Bij het tentje opzetten werden we meteen gewaarschuwd door Wilma "Het kan iets ruiken" er was een enorme hoeveelheid mest op de weide uitgestrooid in het vroege voorjaar om er een groen lakentje op te krijgen voordat de CX club er op zou neerstrijken. Of was het om het gras groener te laten worden dan dat matje van de buren? Ik weet het niet maar de grasmat lag er lekker bij en de stank! Ik heb het niet gemerkt.

De barbecue was perfect geregeld door de onvermoeibare organisatie, er was per persoon een limiet gesteld op een professionele menu kaart en toch kregen het vlees met de salades niet op. Na en prima avond met een koud biertje in de hand bij de vuurkorf denk je wel wat is het leven mooi. een prima nacht op deze verder rustig gelegen camping was dan ook bijna normaal.

Na een lekkere douche onder een zelfgemaakte opstelling van dubbele trap, touw en frou Barbara die de douche kop vasthield werden er verse broodjes gehaald bij de warme bakker. Een heerlijk ontbijt was een begin van een warme dag door de Belgische rijkdommen. Er reden ook een paar zeer vreemde eenden mee ( niet CXen) maar laten we eerlijk zijn ze vielen best wel mee. Behalve dan die Enfield die gaf steeds een knal te kort per krukas omwenteling en gaf meer geluid produceerde als wij allen bij elkaar! Maar de altijd lachende berijder maakte alles goed.

De route is papier prima uitgezet door Jan, twee maal voor de zekerheid, één maal in "word" en één maal met pen?! Als je al fout ging kwam het door de warmte zo goed is het op papier gezet. De rit is dan ook zonder al te grote missers van mij (Ik mocht soms voorrijden) goed gereden.

De meeste CX vrienden gaan na de rit in de loop van de avond weer naar huis na een heerlijk weekend. Een aantal waaronder ik mochten nog een nachtje blijven.

's Avonds o.a. lekker sleutelen aan de motor van onze Duitse freund Marnikx (deze wilde niet vonken, waar heb ik dat meer gelezen op de site) maar ondanks alle aanwezige technische kennis mocht het niet baten om er ook maar enig leven in te blazen, Jammer.

Wilma en Jan hebben ook een zeer vriendelijk buurman met allerlei leuke spele dingetjes. Eerste een mini bike met achter kuip problemen toen nog een mini bike zonder problemen. Na de vraag of hij nog meer leuken dingen thuis had kwam hij aanscheuren met een Mercedes cabrio ( van zijn vrouw) En later nog met zijn vriendelijke blonde vrouw zelf. Die mochten we allen op afstand aanschouwen. Daar had hij misschien zijn reden voor al zou ik niet weten welke.

Die zelfde buurman kwam om acht uur in de avond met een sleutel van zijn zwembad met de woorden "als jullie willen zwemmen, ga ja gang" Geweldig wat een fantastisch zwembad hebben ze achter hun villa. Heerlijk gezwommen na een warme dag toeren. En natuurlijk daarna afkoelen met Belgisch bier en niet al te sterke verhalen.

De laatste ochtend waren we nog maar met zeven personen over. Wilma moest om 4.30 al te werk en Jan om 8.30 dus we stonden al vroeg in de morgen de tentjes op te breken met verhalen over regen, storm en omweer. Gelukkig kwam het slechte weer nog even niet en zaten we wederom om 7.30 lekker in de zon ons broodje te nuttigen. Met Joost ben ik, nog voordat we echt naar huis gingen, afgezakt naar het plaatsje Diest. Dit is een heel oud en zeer vriendelijk stadje zo te zien maar eigenlijk was het alweer te warm om er te lang te blijven.

Op naar huis na een voldaan weekend tot en met Den Bosch was het prima motor weer. De laatst 20 kilometer voor dat we bij Joost aan zouden komen zijn we binnendoor gegaan door mooi Brabant. Het werd echter met de minuut donkerder, op het moment dat we de tassen van de motor afhaalden bij Joost barstte het lekker los. En met lekker bedoel ik van die lauwe grote natte druppels. Geluk dus. Na koffie en een broodje leek het helder te worden- maar schijn bedriegt -het kwam met bakken de lucht uit tussen Den Bosch en Utrecht. Maar je weet met die brede Honda kuip kan je, als je tenminste blijft rijden, redelijk droog blijven. Als je maar van die rechter rijstrook vandaan blijf want dat lijkt bij dit weertype wel een snelstromende rivier.

Groet,

Arjen,

(nu voor de verandering eens niet met de Guzzi)


:: Print deze pagina