september 2012 Reisverslag: Cosmar in Denemarken 2012

Denemarken 2012
Een warm SJK is voorbij en aangezien de Denen ook genieten van de CX hebben zij ook dit jaar weer een mooi treffen geregeld. Vorig jaar zijn ze na lange tijd in de buurt van Odense het treffen gehouden te hebben verhuist naar Vamdrup. Hier maken ze gebruik van de faciliteiten van de plaatselijke scouting. Dat betekent een leuk zaaltje, douches en toiletten. Ook slaapkamers met enkele stapelbedden, als we helderziend waren had ik daar ja op gezegd, maar het blijft een kampeerweekend.
Aangezien ik vakantie had was ik al in Denemarken en na een leuk rondritje was ik op tijd bij het treffen. Nu ja op tijd, 5 minuten te vroeg waardoor het bordje nog niet opgehangen was waar ik precies moest zijn. Ik ben daardoor tot het eind van de weg doorgereden maar ze kwamen me gelukkig al redden.Onderweg was ik al een paar collega CX-ers tegengekomen en zij hebben mij daar ook weer herkend. Het is altijd weer spannend om mensen terug te zien die je van gezicht wel kent maar niet van naam. Behalve dan de avontuurlijke Denen en de Noord-Duitsers, zij waren ook weer van de party. Er was een avontuurlijke Noor met zijn zijspan, hij had al eens onder zijn Silverwing gelegen en om dat in de toekomst te voorkomen heeft hij een zijspan er van gemaakt. Onze eigen kleppendekselracerbouwer (extra punten bij scrabble) Jacob was ook aanwezig. Ook hij had nog wat vrije dagen en wilde dit treffen ook wel eens meemaken. S 'avonds kregen we een lekkere goulash voorgeschoteld om ons op te warmen evenals flink wat bier. Af en toe kwam er nog een buitje over maar dat heeft de pret verder niet gedrukt.Na wat regen in de nacht en ochtend hebben we gezamenlijk ontbeten. Om twaalf uur stond een toerrit in de planning. Gezien het weer waren de meeste blij dat het rond het middag uur inderdaad wat op klaarde zodat wij alsnog een stukje konden rijden. Helaas was het mooie weer van korte duur en hadden wij al weer snel een bui over ons heen hangen. Dit heeft het plezier tijdens de rit niet mogen drukken.

Na een korte pauze onderweg werd de rit terug ingezet met mooi opklarende lucht, tot we weer in de buurt van het treffen kwamen. De regen kwam er met bakken uit. Het kampvuur van afgelopen nacht stond nu onder een paar centimeter water. Gelukkig was er binnen ruimte genoeg voor iedereen om zijn kleding te drogen en de open haard was ook al aan. Die middag mocht iedereen stemmen op de mooiste motor. Ik en Jacob hebben beide ons oog laten vallen op een mooie zwarte 650 E met windjammer kuip. Enkele Denen hebben hun oog laten vallen op Jacob's mooie witte 650 E en hij was elke ochtend blij dat de motor er nog stond. Na het avondeten, rijst met curry, werden de stemmen bekend gemaakt. Uiteindelijk waren er 4 kandidaten waar uit een winner gekozen moest worden.Een verchroomde Custom, een 500 turbo, een Silverwing en de 650 E met kuip. De uiteindelijke winnaar was!!Mooi alleen veel poets werk.De rest van de avond hebben we het nog laat en gezellig gemaakt. De volgende dag weer een heerlijk ontbijt. Na het ontbijt was het afscheid nemen van iedereen en konden we weer naar huis. Helaas wilde het Deense weer ons deze laatste dag niet tegemoet komen. De tenten en bagage gingen nat de motor op.
Volgend jaar hebben de Denen hun 30st jubileum dat zij ook weer op deze locatie willen vieren. Zij hopen op een grote opkomst met ook veel Engelsen. Om het deze groep makkelijker te maken en ons ook een groter treffen te bezorgen staat het treffen ook volgend jaar weer gepland op het weekend na SJK. Ik kan iedereen dan ook aanraden om 16 augustus vrij te houden voor SJK en 23 augustus voor het Deense treffen.

Ik heb altijd veel plezier op de Deense treffen enkel de reis naar huis verloopt niet altijd vlekkeloos, enkele jaren terug liep mijn motor vast, dit jaar heb ik een klapband gehad op de snelweg terug naar huis. Ik had dit jaar geen tijd voor Vechta maar daar stond de motor nu wel stil. Dit en de Denen zelf maken het altijd weer onvergetelijk voor mij.

Cosmar

:: Print deze pagina