Naar de foto's »
17 april 2005 Motorzegening Grubbenvorst 2005

Een paar weken geleden hoorde ik voor ’t eerst over de motorzegening te Grubbenvorst. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt en na een beetje Googelen had ik een aardig beeld van dit bijzondere treffen. En dus toog ik op zondagochtend 17 april zuidwaarts, vergezeld van een waterig voorjaarszonnetje.

Op het marktplein in Grubbenvorst was het een drukte van belang en kon ik na enig zoeken mijn CX parkeren. Met behulp van de mobiele telefoon vond ik al snel twee mede-CX-ers: Jan van de Goor en Henk Tonkens. We hadden nog ruim de tijd om koffie te drinken, rond te lopen en brommers kiek’n. Gespot: twee SilverWingers en een GL met zijspan. Verder viel er veel moois te bewonderen: Harley’s, Yamaha’s, ratbikes, yoghurtbekers, etc. etc. Bij elkaar meer dan 1500 motoren en 2000 deelnemers!

Om 12.30 uur begon de Mis, waarin het woord zeer motorisch werd afgewisseld door fijne bikermuziek van 100 decibel. En aansluitend het hoogtepunt: de zegening voor een veilig motorseizoen en een behouden thuiskomst. Stel je voor: 1500 motoren die tegelijkertijd worden gestart en dan in een filefuik over het marktplein rijden om daar stuk-voor-stuk een zegen te ontvangen. Meneer pastoor liet zich niet kisten en heeft anderhalf uur staan werken en alle motoren plus berijders met wijwater besproeid. Aansluitend was er een toerrit maar wij CX-ers vonden het leuker om koffie met appelgebak te gaan eten en nog wat na te kletsen.

Volgende jaar is de 20ste editie van de Motorzegening in Grubbenvorst. Motorrijders van alle geloofsovertuigingen zijn van harte welkom.


Floris

:: Print deze pagina