oktober 2005

Naar de foto's

Toertocht Zuid Limburg

Zondag 09-10-05 hebben we met de Honda cx 500 club " afdeling zuid-oost" een fantastische rit gehad in Zuidlimburg. Al lang van tevoren gepland, het was even moeilijk dat iedereen kon. en dan toch nog schitterend weer , zon en zo'n 20-22 graden.

De drivers waren Jan vd Goor, Joost v Rheden, Antoon vd Ven, Theo van Uden , met Martijn achterop, en niet te vergeten, onze gids in Limburg: Stephan vd Linden.

Na eerst afgesproken te hebben bij AC Weert , zijn we met 5 man en 4 motoren naar Gronsveld getoerd, met Antoon TomTom voorop. In Gronsveld, iets onder Maastricht, woont Stephan, waar we verwacht werden om 11.00 uur. Even nog een kleine zoektocht naar het adres, alhoewel Antoon er ons feiloos naar toe loodste. (Ware het niet dat ene Jan moderator eigenwijs moest zijn, en een andere weg moest nemen. )

Bij Stephan was het goed binnenkomen. Hij had een zonnig zitje en koffie met rijstevlaai, van die Limburgse. Het was daar erg gezellig, zodat we bijna vergaten te vertrekken maar zijn vrouw zette de koffie ook zo lekker. We wachtten nog op enkele mederijders die Stephan had uitgenodigd, zijn vader, maar die haalde het al niet , want zijn Suzuki werd op de snelweg erg koppig en bleef staan. Hij werd via de mobiele telefoon naar de ANWB verwezen, zodat wij konden vertrekken. Er kwam nog ene Ton bij , die met zijn tupperware Triumph meereed, en Hans, die met zijn Kawa VN 800 Classic meereed. Hansje Japan kweekte wel ontzag, want hij was met zijn Kawa Classic helemaal van Nederland over van alles via Rusland en Siberie naar Japan gereden, 17000 km in 2 maanden. Zo, en dat met een Classic, geen Of The Road , door die moddderwegen. Zie het verslag op : www.motorkaravaan.nl : Japan overland.

De CXen waren dus mooi wel in de meerderheid bij deze Limburg rit. Om 12.00 uur vertrokken we, na eerst allen van Stephan de stops op papier gehad te hebben (mochten we verdwalen ) maar in de wirwar van zeer kleine straatjes hadden we de weg toch niet teruggevonden.We reden een schitterende route , met straatjes en steegjes, landweggetjes, die je zelf niet zo maar in zou rijden. Maar leader Stephan Justitie loodste ons overal probleemloos door. Ja , hij had een shirt aan van justitie, dus we waren al bang voor technische keuringen en zo maar gelukkig was dat omdat er ook nog een gevang in Maastricht is, en daar moeten ook mensen werken.

De eerste stop na een route rondom Valkenburg en omstreken, was in Berg en Terblijt. Bij deze blije mensen in een molen hebben we lekker gegeten, weer verder over heuvels en dalen, prachtige velden en veel mooi weer - wel opletten met al de wandelaars daar - via Belgie en op naar het drielandenpunt. Even toeristisch meedoen.

Joost kip had nog steeds zijn Famous Grousse bij, daar kan ie sinds Schotland geen afstand meer van doen. Ach ja , ieder zijn knuffel.. Verder naar Epen waar we nog wat dronken, inmiddels was daar de vader van Stephan ook weer boven water, wel zonder Suzuki pechmotor, dynamo had het begeven, maar dat moet dan een volgende keer maar weer.

Verder door het prachtige Limburg, en Stephan loodste ons keurig naar de oprit A2, hij vond het wel genoeg met al die Brabanders , dus we konden zo Limburg uit, en in de schemer zijn we , na nog een afscheid bij een tankstation , weer opgesplitst en naar huis gereden. Ik heb van de rest niets meer gehoord, dus ik neem aan dat iedereen ook wel thuis is gekomen. Het was geslaagd, en voor herhaling vatbaar, Deze intiatieven kunnen overal in de club aangeprezen worden.

Groeten en houdoe , Theo van Uden.:: Print deze pagina