Naar de foto's »
Filmpje! »
november 2005 Non Watjesrit

Hallo allemaal,

Zondag j.l. hebben Anja en ikzelf, samen met een uitgebreide delegatie, deelgenomen aan de “Non-watjesrit 2005” van de ‘geblazen’ (zo noemen ze zich zelf graag!) First Honda Turbo Club.

Na de uitnodiging door Emile, in wat tot nu toe het langste item op het prikbord is, moest er nog wel even serieus doorgesleuteld worden aan de GL. Dat was in ieder geval een goede stimulans om alles op tijd klaar te hebben, en vrijdags stond ‘ie dan ook met nieuwe balhoofdlagers en hardverchroomde binnenpoten klaar voor de strijd.

Zondagochtend ging om 07:00 uur de wekker, gelukkig hadden we vanwege wintertijd, een uurtje extra slaap kunnen pakken! Op tijd richting Ooij vertrokken, er was weinig verkeer, dus met 3 kwartier al op bestemming. Gelukkig hadden Emile en Frans het koffiezetapparaat in het Dorpshuis al aangezet. Al snel druppelden de deelnemers, geblazen en ongeblazen, binnen. Toch nog 12 Turbo’s, waarvan het merendeel in de 650 uitvoering. Terwijl er daar toch veel minder van in omloop zijn (totaal 1777 gebouwd door Honda). Zou de complexere electronica de 500’s parten spelen (wie het weet, mag het zeggen)? Na het uitgebreide ontbijt, speeches van de ‘geblazen’ en onze ‘ongeblazen’ veurzitter, met rituele uitwisseling van elkaars club t-shirt.

Hierna werd het sein “opzadelen” gegeven, en begaf één ieder zich op zijn/haar motorfiets. In colonne van ong. 30 motoren werd de rit aangevangen over de smalle dijkweggetjes van de Ooijpolder. Dat dit door het wandelend joggend en fietsend dijkpubliek niet altijd met gejuich werd ontvangen (vingers in oren etc.) kon ik me wel voorstellen. Zelf voelde ik me er ook niet helemaal happy bij. Na de groepsfoto, op de erebegraafplaats bij Groesbeek, besloten Anja en ik dan ook om solo verder te rijden. Eerst de hele familie uitgezwaaid en nog een leuk filmje hiervan gemaakt. Daarna onze weg vervolgd, om vervolgens de groep nog 3 maal –van verschillende richtingen- tegen te komen.
Wat een prachtig gebied tussen grofweg Groesbeek, Wesel en Emmerich! Heerlijk buiten in het zonnetje gelunched bij het kasteel Moyland, vlak bij Bedburg-Hau (aanrader!). Terug, vanwege de tijd, toch maar de ‘autobahn’ gepakt, om vervolgens via Didam, Doesburg en Dieren, weer in Apeldoorn te arriveren.

Prima dagje uit geweest. Wij willen hierbij, nogmaals, de dames en heren van de FHTC hartelijk bedanken. Misschien dat ze in SJK 2006, een tegenbezoek kunnen afleggen? Who knows! Wel voor herhaling vatbaar, in ieder geval.


Groeten,


Anja en Roelof Veldhuis.

:: Print deze pagina