Naar de foto's »
18 september 2004 Naar Soest

Een rit van Soest (NL) naar Soest (D) moest het worden. Helaas ging de startplaats in Nederland niet door. Maar wat een mooi CX nazomerweekend werd het dankzij de inzet van onze vriend Marnikx en het prachtige weer.

Het idee ontstond tijdens een bijeenkomst in het Duitse Vechta. In gesprek met Marnikx Blondeel. Marnikx - Duits met Belgische ouders -woont in de Duits plaats Soest, vlak voorbij Dortmund tegen het Sauerland aan. Het leek ons leuk om een keer van Soest naar Soest te rijden. Op 17 september zou het gaan gebeuren. Mijn humoristisch bedoelde vraag of Marnikx ons op zou komen halen werd door hem serieus opgevat. Hij zou eerst naar Nederland komen rijden en gezamenlijk weer met ons terug gaan.

Helaas de animo voor deze rit was niet groot. Uiteindelijk was ik de enige uit Nederland die mee zou gaan en ik kon pas op zaterdag. Van 'Soest naar Soest' werd daarom gewoon 'naar Soest'.

Zaterdagochtend was het fris, maar droog en zonnig. Ideaal motorweer. Fluitend heb ik de 270 kilometer naar Soest afgelegd. Laatste stuk had ik wat file en kwam daardoor iets te laat. De hele groep stond geduldig mij te wachten: Marnikx, zijn vrouw Barbara, Karl-Heinz, Jürgen, Volker en Luc uit België. Op Volker na, kende ik iedereen al uit Vechta en Sint Jansklooster. Vanaf het benzinestation bij de snelweg zijn we naar de Mohnesee gereden. Een prachtig meer met een indrukwekkende stuwdam. Het is toch altijd weer verrassend hoe een paar honderd kilometer naar het Oosten je al een geweldig vakantiegevoel kan geven. Tijdens de heerlijke lunch (friet met Bratwurst en zonder bier), zagen we nog een CX staan. Met opvallende dubbele pijpen die ook in Vechta had gestaan. Een handgeschreven bordje met een pijl en daarop 'Guellepumpen Stammtisch' bracht ons al rap in contact met de eigenaar die ons tijdens de lunch vergezelde. Na de lunch ging het echt van start. Bochten, bochten en nog eens bochten en de nodige hoogteverschillen. De omgeving is daar is prachtig en het weer werkte mee. Daarna weer terug naar het huis van Marnikx.

Thuis bij Marnikx de prachtige CX werkplaats bekeken. Daar staat zelfs een computer met een zelfgemaakt onderdelen systeem. Hierop staan explosietekeningen. Aanklikken van een onderdeel geeft gedetailleerde informatie. Vice versa werkt ook.

Het weer was nog steeds goed voor de twee B's: bier en barbecue. Tot half één 's nachts hebben we buiten gezeten.

De volgende ochtend regende het eerste een beetje, maar later werd het droog en bleef het droog. Na een goed ontbijt hebben we nog een korte rit in de omgeving gemaakt die eindigde met het bekijken van de oude binnenstad van Soest. Met de buik vol koffie en gebak, reed iedereen weer op huis aan.

De omgeving van Soest is prachtig en Marnikx en Barbara hebben ons uiterst gastvrij ontvangen. Jammer dat er niet meer mensen uit Nederland waren. Volgend jaar gaan we het opnieuw proberen. Ik ben in ieder geval blij dat ik zo'n beetje het laatste mooi motorweekend in 2004 op deze manier heb besteed.

Coen

:: Print deze pagina