Naar de foto's »
19/20/21 augustus 2005 Sint Jansklooster 2005

Sint Jansklooster 2005, voor de tweede keer op rij waren we te gast bij boer Jan. In de natste maand augustus in honderd jaar was het vooral de vraag: Houden we het droog in Sint Jansklooster? Nee, dat niet, maar deze 3e editie van het Dutch CX-treffen is allesbehalve verregend.

De eerste vrijwilligers meldden zich al op donderdagavond op de kampeerweide. Dirk 'Gompie', Floris, Coen en ondergetekende hebben de plaatselijke middenstand meteen maar even voorbereid op een invasie van CX-ers (helaas zonder korting op onze maaltijd) en werden op de kampeerwei hartelijk (met koffie) ontvangen door Gea 'Startweer' en haar kids. Rembrandt, de ultieme vrijwilliger (hij had voor het goede doel zijn CX thuis moeten laten), kwam later die avond met zijn bus en zo ongeveer alle spullen die we nodig hadden.

De vrijdag begon broeierig, maar het opbouwen van de ontvangsttent en de bar met toebehoren kostte weinig moeite (vele handen maken licht werk, zeker toen ook Jan, Cosmar en Theo zich bij ons voegden). Rembrandt was verantwoordelijk voor de grootste truc, een enorme hoeveelheid MP3-tjes die vanuit zijn bus draadloos naar de bar werden 'gebeamd' en daarmee zorgden voor non stop muziek (Rembrandt heet voortaan 'Scotty').

Om half twee kwam de door Floris 'Krol' voorspelde windhoos, die ons noopte de zojuist geïnstalleerde apparatuur los te koppelen en een droog heenkomen te zoeken. Het leek onverantwoord om de kinderen van Gea aan de tenten te hangen, maar de haringen bleken te voldoen. We waren Dirk nog even kwijt, maar die bleek met zijn nieuwe vriendje Slakkie in zijn camper (met airco!!) te bivakkeren. Het bloemencorso in Sint Jansklooster was tot verdriet van boerin Jan door de donderbui letterlijk in duigen gevallen, absoluut zonde van het vele werk in de opzienbarende praalwagens.

Vanaf het middaguur druppelden de eerste motoren al binnen, waarvan de meesten gek genoeg onderweg geen plensbui hadden gehad en zich enigszins verbaasden over het waterfestijn wat ze aantroffen. Tja, en wat doe je als je aankomt? Je laat om te beginnen een entreefoto maken, je parkeert je CX (vaak met hulp van collega's), je meld je aan en je gaat met je zojuist aangeschafte drankkaart naar de bar. Gezellig een biertje drinken en oude bekenden weerzien of nieuwe gezichten leren kennen..

Zolang voor het donker je tentje maar staat, zullen de meesten gedacht hebben. Dus het was al vroeg gezellig, vooral toen een enkeling de pizza-bezorgservice had ontdekt. Tot in de late uurtjes bleven gasten arriveren, begrijpelijk als je helemaal uit Zuid-Duitsland (ruim 700 km) of Engeland (ruim 1100 km) moet komen. Leuk detail, onze Vlaamse vriend Terry heeft onze Engelse gasten letterlijk vanaf de Channel-tunnel wegwijs gemaakt. Het zal niemand verbazen dat het vrijdag tot diep in de nacht gezellig was, zeker toen Wouter 'Dikke Zeug' het voor elkaar kreeg ons natte hout tot een waar kampvuur om te toveren.

Zaterdagochtend was er geen langslaper bij en om half negen had zo ongeveer iedereen al een ontbijt achter zijn kiezen. Complimenten voor onze dorpscateraar (en diens dochter), die zelfs voor warme broodjes en gekookte eitjes had gezorgd. Rond de klok van tien uur vertrokken de eerste rijders al voor de ANWB-toertocht en langzaam maar zeker vertrokken er kleine plukjes van de door Floris zo vakkundig beheerde parkeerweide. Ik heb veel CX-en in het nabijgelegen Ruinerwold mogen ontmoeten, waar voor de 13e keer een grootse Oldtimerdag werd georganiseerd. Honderden oude auto's, motoren (waaronder een prachtige Indian), brommers en tractoren. Heerlijk om tussendoor te wandelen en spectaculair om ze steeds in optocht voorbij te zien (en horen) denderen.

Terug op de kampeerweide lag de nadruk toch vooral op het bezichtigen van elkaars CX, want ook in SJK is er van de ongeveer 80 exemplaren niet één hetzelfde. En had je een technisch euveltje, dan was er altijd Ouwe Jan, die niet alleen digitaal, maar ook in levende lijve absoluut deskundig en behulpzaam bleek te zijn. Uitgerekend tijdens de traditionele barbecue begon het lichtjes te druppelen, maar de binnenplaats van boer Jan bood gelukkig voldoende schuilruimte. Joost hoefde dit keer geen kip te vangen, dus kon hij mooi afwassen.

En toen was het tijd voor de prijsuitreiking. Voorzitter Coen sprak ons toe in drie talen, hoewel zijn Chinees toch wel erg veel op Engels leek. Der Glatze ging tot haar schaamte naar Gea. Deze aanmoedigingsprijs lijkt te werken, want Gea had binnen een week een nieuwe achterband. De onvermoeibare 'Shuggy' uit Noord-Engeland had de 'Most Miles Award'. Opzienbarend, omdat landgenoot Anne een paar kilometer verderop woont, maar Shuggy heeft onderweg stiekum zijn moeder nog even bezocht. Floris heeft Anne beloofd dat we het volgend jaar goed zullen maken. De 'Best Bike Award' ging eindelijk naar de prachtige CX van Jörg uit Duitsland. Hij was zichtbaar gelukkig met deze terechte waardering voor twee jaar noeste arbeid. Wat mij betreft had de 'Dromedaris' van Floris ook een aanmoedigingsprijs verdiend, maar daar zijn de meningen over verdeeld. Het zal niemand verbazen dat het ook zaterdag tot diep in de nacht gezellig was. Er moest zelfs bier worden bijbesteld, waarschijnlijk omdat René en Caroline achter de bar stonden.

De zondag is op een dergelijk treffen altijd een dag van weemoed. In SJK helemaal, omdat veel vrienden en bekenden beseffen dat ze elkaar misschien pas volgend jaar (in Vechta) weer zullen zien. Laten we wel wezen, we hebben een fantastisch seizoen achter de rug, met een prachtig verblijf bij onze Schotse vrienden, een zonovergoten recordweekend in Vechta en een succesvol treffen in SJK. En kan je er geen genoeg van krijgen, er zijn door het jaar heen (soms onder voorbehoud) nog tal van activiteiten, zowel in Nederland (nieuwjaarsborrel, onderdelenbeurs, Stammtisch Spijkerjack) als buiten onze grenzen (Elefantenfahrt (D), Swäbisch Hall (D), Balen (B) en CX-treffens in Engeland, Zweden, Frankrijk en Denemarken). Hou de berichtgeving op onze site in de gaten!!

Bestuur, vrijwilligers, deelnemers en boer Jan: Bedankt, ieder heeft op zijn eigen wijze een fantastische bijdrage geleverd aan een geslaagd Dutch CX-treffen.

Zet maar vast in je agenda: 18-19-20 augustus 2006!!

Edward 'Electra' (die op SJK nauwelijks aan zijn Harley heeft gedacht)


:: Print deze pagina