April 2007

Tulpenrit

Vandaag geen verre tochten, voor mij een thuiswedstrijd. De eerste echte rit die ik dit jaar ga maken! Ik hoef alleen maar even krap 15 kilometer naar het noorden te rijden en ik ben er al. Dat moet voor de PhoeniCX toch een peulenschilletje zijn? Alleen de helm is een probleem. Laatst had ik mijn integraalhelm uit de schuur gehaald en deze bleek twee maten te klein geworden te zijn door de schimmel die er in zat. Beuh...! Gelukkig had ik nog een jethelm, alleen staat die boven op mijn hoofd... De grote truc! ...het starten! De avond ervoor al geprobeerd, even de bougies eruit, doorstarten en weer terugdraaien. Prima! loopt als een duveltje. Gelijk maar even tanken. Op De Grote Dag hoefde ik dus alleen maar kort te starten en de PhoeniCX liep. Het was zo 's ochtends wel koud met die jethelm maar gelukkig kwam er al een mager zonnetje door. Vanaf Alkmaar is het 1 rechte weg naar Schagen toe. Schagen lag te schitteren in het vroege zonlicht... Op de markt aangekomen bleek ik een van de laatsten te zijn. Snel koffie slempen (want het is nog koud...) en hernieuwd kennismaken met de groep. Snel weer op de PhoeniCX gesprongen en aangesloten in de rij voor een tocht met uitzicht op bontgekleurde bollenvelden.

Vanaf Schagen reden wij door diverse kleine pittoreske plaatsjes naar Callandsoog, alwaar we bij het plein weer koffie konden leuten en tijd hadden om oog te hebben voor elkanders brommer. Een enkeling buitte deze stopplaats uit om nog even bij de lokale brommerboer om een paar sloten voor zijn motor te halen... Nadat de koffie was gezakt stapten wij weer op de motor en vervolgden onze rit. Lekker doorgereden (via de veerboot Bewoonde Wereld - Anna Paulowna) naar de volgende stop, het Napoleontisch fort Kijkduin in Den Helder alwaar wij een fraai uitzicht hadden op Texel en de Razende Bol. (is dat een bultrugwalvis die naar mij zwaait?) Even de zadelpijn laten zakken... toch minder dan vorige jaren. Het is voor het eerst dat ik zo'n toertocht daadwerkelijk uitrij. Ik haakte vaak af omdat ik op mijn Eurosport kramp kreeg door de plattere zithouding en daarnaast werd ik vorig jaar gebeld wegens problemen op mijn werk. Fort Kijkduin ligt echt aan het eind van de wereld, van hieruit konden we alleen maar naar "beneden". Flux de PhoeniCX weer besprongen en de Tocht voortgezet (wat loopt die motor toch lekker...!)


In Schagen aangekomen was het tijd voor een ...versnapering en zetten wij ons lekker in het zonnetje (wat de hele dag geschenen had). Floris maakte mij nog attent op een voorvorklekkage die ik nog niet had opgemerkt (heb ik nog wat te doen de komende tijd...) Rest mij nog om de organisatoren van deze voortreffelijke rit te complimenteren! Ook dit jaar hadden ze een plezierige tocht gemaakt en zijn er op mooie plekken leuke foto's gemaakt. Dank dus aan Laurens, André Nick en Elwin!

Dirk de Boer

:: Print deze pagina