17 september 2005

Nationaal Veteraan Treffen 2005
Zaterdag 17 september – Vandaag ben ik met de afdeling Linschoten (Edward en Coen) naar het Nationaal Veteraan Treffen in Woerden geweest. Ook al zijn we verslingerd aan de CX, af en toe moeten we onze blik verruimen ter bestrijding van tunnelvisie. Vanuit Amsterdam was het een mooi ritje langs de Amstel en vervolgens binnendoor via Wilnis. Eerst in de tuin van Edward een broodje gegeten en daarna de HD uit de schuur getrokken. Hij had er net een nieuwe uitlaat opgezet en vol trots werd het vehikel aangeslingerd.


“Hoera, ik mag mee met de CX-en”

Aangekomen in Woerden wachtte ons een kleine teleurstelling: onze motoren mochten het terrein niet op. Te jong, volgens de poortwachter. Dus zijn we te voet verder gegaan, in de richting het geronk en de blauwe uitlaatwolken.

Oude liefde roest niet?

Het Nationaal Veteraan Treffen vindt plaats midden in het dorp, op het voormalige exercitieterrein. Daar waar vroeger de rekruten werden gedrild staan nu klassieke 2-wielers te glimmen, wordt een toerrit gereden en is er natuurlijk een onderdelenmarkt.

“Mooi, hè?”

Wat we hebben gezien: AJS, Ariel, BMW, BSA, Ducati, FN, Harley Davidson, Honda, Indian, Jawa, Laverda, Matchless, Moto Guzzi, MV Agusta, Norton, Royal Enfield, Suzuki, Triumph, Vincent, Yamaha. Kortom, teveel om op te noemen.

Triton = Triumph + Norton

Na afloop hebben we een biertje gedronken en toen er een grote grijze regenwolk aan kwam drijven, hebben we onze biezen gepakt. Na afscheid te hebben genomen van de afdeling Linschoten, ben ik via de A2 naar huis gereden want ik moest nodig tanken. Het viel me op dat het op de motor een stuk frisser is dan een week geleden, kennelijk is de herfst in aantocht.


Floris

:: Print deze pagina