Gisteren even met Edward in Linschoten afgesproken. Hij gaat donderdag met de auto op vakantie naar verweggistan en zat te dubben over z'n winterbanden. Aangezien de temperaturen in verweggistan aanzienlijk gematigd zijn, werd besloten om toch maar de zomerbanden terug te schroeven. Een uurtje werk, niet meer. En als beloning kreeg ik een warme lunch aangeboden. Hierbij Edward's recept voor kalkoenfilet met blauwe kaassaus op een bedje van gebakken bladspinazie (recept voor 2 personen).
- 4 ons kalkoenfilet
- 1 ons blauwe kaas (bijvoorbeeld Dana Bleue)
- 2 ons bladspinazie
- kerrie, sambal, zout, peper
Bladspinazie goed wassen en droogschudden. Marineer de kalkoenfilet of bak het in een marinade van olie, kerrie, sambal, zout en peper. Snij de kalkoenfilet in blokjes en bak ze in een koekenpan op een hoog vuur, zodat het vlees snel dichtschroeit. Zet het vuur halfhoog, voeg de bladspinazie toe en bak deze kort mee. Zorg ervoor dat de bladspinazie niet teveel verpietert. Verkruimel de blauwe kaas, voeg die toe en zorg ervoor dat de kaas niet de kans krijgt om te smelten. Snel verdelen over 2 borden, niet laten afkoelen. Lekker met een glaasje rode wijn erbij. Eet smakelijk!
Edward heeft ook nog een variant op dit thema (een snelle zondagavondhap met pasta): Kook pasta. Bak in een koekenpan spekjes bruin in een kruidenmengel (knoflook, sambal, basilicum, zout en peper). Voeg de gewassen bladspinazie toe. Doe vlak voor het eind roomkaas erbij (bijvoorbeeld Boursin). Kaas laten smelten, klaar. Pasta opscheppen, mengsel eroverheen, bord op schoot en TV kijken maar ....
Only a biker knows why a dog sticks his head out of a car window.